Hlavní obsah

ČEZ mlčí ke sledování svého manažera firmou ABL

Novinky, jim

ČEZ nehodlá do budoucna informovat o případu údajného sledování jejich šéfa bezpečnosti Daniela Rouse bezpečnostní agenturou ABL. Pod dohledem soukromých detektivů měl být Rous v době, kdy se rozhodovalo o udělení zakázky za 632 miliónů korun na bezpečnostní služby. Generálním ředitelem ABL byl tehdy mecenáš VV Vít Bárta. ČEZ chtěl sice slyšet od ABL vysvětlení, ale s ohledem na Rousovo přání už o případu nebude informovat.

Foto: Milan Malíček, Právo

Ministr dopravy v demisi Vít Bárta (VV)

Článek

„Již se k celé záležitosti nebudeme vyjadřovat. Respektujeme tak přání našeho zaměstnance, o jehož osobní data se jedná,“ sdělila Novinkám mluvčí ČEZ Eva Nováková. ABL totiž v rámci údajného sledování měla získat i výpisy z Rousových osobních hovorů.

Informovala o tom minulý týden MF Dnes. Rous listu sdělil, že o sledování měl tušení, když se však na to Bárty přímo zeptal, šéf ABL to popřel.

Zakázku na hlídání objektů polostátního gigantu ČEZ na příští čtyři roky získala v roce 2010 na přelomu července a srpna nadnárodní společnost Securitas ČR, která ale uzavřela s ABL smlouvu o spolupráci. Smlouvy se subdodavateli ovšem schvaluje ČEZ. Bártova agentura coby subdodavatel půjčuje v rámci smlouvy Securitas své lidi.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám