Hlavní obsah

Policisté spustili velikonoční dopravní akci

Stovky policistů teď čekají na řidiče po celé České republice. Před velikonočními svátky spustili dopravně bezpečnostní akci zaměřenou na kontrolu alkoholu. Řidiči, kteří se nedopustí dopravního přestupku, od policistů získají dárky, které jim mohou pomoci při dopravní nehodě.

Článek

Pražská policie v době velikonočních svátků zvýší dohled nad provozem v metropoli. Soustředí se zejména na hlavní silniční tahy a místa, kde se často stávají vážné nehody či dopravní přestupky. Kontroly se zaměří také na řidiče pod vlivem alkoholu. Sdělila to mluvčí pražské policie Eva Miklíková.

"Několik stovek policistů dopravní a pořádkové služby se zaměří především na páteřní komunikace hlavního města Prahy, aby byla zajištěna maximální bezpečnost silničního provozu zejména v době odjezdu vozidel z metropole a následného návratu do ní," uvedla mluvčí. Pohotovost budou mít podle ní také policisté z oddělení dopravních nehod.

Několikadenní dopravněbezpečnostní akce se uskuteční v celém Česku, zaměří se zejména na dodržování zákazu požívání alkoholických nápojů řidiči motorových vozidel a na dodržování povolené rychlosti.

V pohotovosti jsou každý rok

Policie je o Velikonocích v pohotovosti každý rok. O prodlouženém svátečním víkendu bývá provoz silnější než obvykle, na silnice vyjíždějí také motorkáři, cyklisté a takzvaní sváteční řidiči. Příčinou havárií bývá nejčastěji nesprávný způsob jízdy, vysoká rychlost a častěji než jindy jízda pod vlivem alkoholu.

Podle policejních statistik byly tragické zejména Velikonoce roku 2003, kdy od soboty do pondělí na silnicích zemřelo 25 lidí. V roce 2009 měly nehody 15 obětí, vloni byli řidiči o prodlouženém víkendu opatrnější, na silnicích zahynuli čtyři lidé.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám