Hlavní obsah

Bártův nástupce Šmerda: V první řadě zkrátím čtyřhodinové porady

Novinky, jim

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nástupce Víta Bárty (VV) na postu ministra dopravy Radek Šmerda odhaduje, že se v novém křesle příliš neohřeje. Coby právník zaměřený na trestní právo odhaduje, že Bárta by mohl být očištěn během půl roku a na podzim by už mohl resort opět řídit. Stejně tak by se v tu chvíli vrátil Šmerda na post náměstka. Do té doby ale hodlá pracovat samostatně, jako první zruší příliš dlouhé Bártovy porady.

Článek

Šmerda v ČT uvedl, že hodlá ve vedení resortu navázat na směr i tempo nastavené jeho předchůdcem. „Necítím se jako politik, proto budu preferovat jednání přímá, nikoli přes média, protože necítím potřebu se profilovat,“ řekl Šmerda s tím, že Bárta byl nejen ministrem, ale i vrcholným představitelem politické strany, z čehož pro něj plynulo „více povinností“.

Mluvit do práce si prý od Bárty nenechá, rád by fungoval jako samostatná jednotka. „Ale pokud uznám za vhodné, tak s ním něco konzultovat budu, jelikož započal některé dobré změny,“ dodal Šmerda.

První změny se zřejmě budou týkat procesních záležitostí. „Nebudu dělat tak dlouhé porady,“ řekl rozhodně, avšak s nadsázkou, Šmerda. Podle něj Bárta vedl porady i po čtyři hodiny.

Na otázku, zda se neobává, že by se na něj našel nějaký kostlivec ve skříni z dob jeho působení na ministerstvu obrany, kde pracoval i pod Vlastou Parkanovou (TOP 09), odpověděl zamítavě. „Ty kauzy se vztahují k období z let 2004 až 2005. To se mě netýká. Já jsem byl dokonce osočován z vynášení informací novinářům, vyhrál jsem soud na ochranu osobnosti, mám nejvyšší prověrky,“ uvedl.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám