Hlavní obsah

Němcová: Pondělní výsledek je kompromis

Právo, Naďa Adamičková, Marie Königová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Předsedkyně Sněmovny a první místopředsedkyně ODS Miroslava Němcová hodnotí výsledky pondělního jednání koaličních týmů jako kompromis, který ona vidí kladně. I když připouští, že „každý měl jinou představu o personální obměně vlády“.

Foto: Milan Malíček, Právo

Předsedkyně Sněmovny Miroslava Němcová (ODS)

Článek

„Byli jsme si vědomi, že je to kompromis a nic jiného než kompromis tu být nemohl. Proto beru výsledek včerejšího jednání jako kladný. Vždycky každé vyjednávání má za výsledek to, že každý měl jinou představu a může s ním být více spokojen, nebo méně. Nebylo v této situaci možné nalézt řešení, kterému by všichni zatleskali,“ řekla Němcová a dodala, že to bere jako „výsledek, ke kterému bylo možno dospět“.

Němcová očekává, že koaliční vláda ustojí hlasování o nedůvěře, neboť její poslanci budou jednotní.

Němcová očekává, že koaliční vláda ustojí hlasování o nedůvěře, neboť její poslanci budou jednotní.

„Je dobře, že vláda předstupuje do Sněmovny ve chvíli, kdy je zde žádost o vyslovení nedůvěry a určitě by nečinila ty kroky, které činila, s tím, že neví, jak kdo bude hlasovat. Myslím, že bude jednotný postup koalice a bude proti vyslovení nedůvěry,“ dodala předsedkyně Sněmovny.

Němcová očekává, že se dozvuky politické krize promítnou i do nastávající schůze. Do jaké míry, jak to bude hluboké, nechtěla odhadovat.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám