Hlavní obsah

Klaus nechce jásat předem, ale bude rád, když "to dopadne"

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Liberec
Aktualizováno

Prezident Václav Klaus k úterní noční dohodě koalice uvedl, že zatím neví, zda jde o definitivní rozhodnutí, byť by byl rád, kdyby tomu tak bylo.

Foto: Petr Horník, Právo

Prezident Václav Klaus

Článek

"Já bych si jenom přál, aby tato dohoda nebyla zbourána. Předpokládám, že tuto dohodu musí schvalovat poslanecké kluby všech tří zúčastněných stran, proto není důvod, abych jásal předem. Jsem rád, že to nějak dopadá a budu velmi rád, když to dopadne," reagoval na dohodu koalice o personálních změnách ve vládě Klaus. Ten je až do středy na návštěvě Libereckého kraje. Změny v kabinetu chce prezident podepsat ve čtvrtek.

Klaus dodal, že jména nových ministrů slyšel v souvislosti s vládními posty poprvé až po koaličním jednání. Tento fakt podle něj dobře dokresluje, jak jednání probíhala, když do poslední chvíle nebylo jasné, k jakým změnám v kabinetu dojde.

Klaus dostal od premiéra minulý týden demisi ministra dopravy Víta Bárty (VV) a návrh na odvolání ministra vnitra Radka Johna a školství Josefa Dobeše (oba VV). Zatímco Bárta by měl na základě koaličního jednání skončit, John se přesune na post vicepremiéra pro boj proti korupci a Dobeš na svém postu setrvá. [celá zpráva]

Klaus odvolání ministrů podmínil tím, že koalice musí nejdříve představit plán dalšího vývoje. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám