Hlavní obsah

Česko čeká suchý týden s téměř letními teplotami

Novinky, jim

Přestože začátkem týdne lze očekávat po ránu ještě přízemní mrazíky, začíná se pomalu hlásit léto. Každým dnem budou teploty stupeň po stupni šplhat vzhůru, až doputují k hranici 24 stupňů Celsia. Celý pracovní týden by se měl obejít bez kapky deště, až o víkendu se mohou vyskytnout na horách ojedinělé přeháňky.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Článek

„Tento týden to vůbec nebude aprílové počasí, ale spíš květnové. Meteorologové se budou nudit, jasná obloha je téměř po celé Evropě s výjimkou severovýchodu a Balkánu,“ sdělila Novinkám Dagmar Honsová z Meteopressu.

V pondělí se místy po ránu vyskytovaly přízemní mrazíky, s nimiž je třeba počítat i pro následující den. Ranní teploty ještě mohou místy padat k bodu mrazu, ve středu už ale porostou k intervalu od šesti ke dvěma stupňům Celsia, ve čtvrtek o stupeň výše a v pátek ráno teploměry ukážou šest až deset stupňů.

Denní maxima během týdne postupně porostou od pondělních 16 až 20 stupňů Celsia až k pátečním 20 až 24 stupňům, přičemž by pak podobné počasí mělo přetrvat po celý víkend.

Na stabilně skoro jasné až polojasné obloze se až o víkendu může objevit větší oblačnost, což přinese přeháňky, a to pouze ojedinělé a spíše v horských polohách.

Denní maxima od 18. do 24. dubna
Pondělí16 - 20 °C
Úterý17 - 21 °C
Středa18 - 22 °C
Čtvrtek19 - 23 °C
Pátek20 - 24 °C
Sobota20 - 24 °C
Neděle20 - 24 °C

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám