Hlavní obsah

Aféry Kočí a Moravy spojuje skryté natáčení, kavárna a jméno Tluchoř

Právo, luk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Co mají společného poslankyně Kristýna Kočí a její předchůdce ve Sněmovně Jan Morava? Nejen tajné nahrávky o nekalých praktikách v politice, jméno předsedy poslanců ODS Petra Tluchoře, ale dokonce i stejnou kavárnu Segafredo na pražském Malostranském náměstí blízko Sněmovny.

Článek

Kauza „Morava“ rozvířila politické vody v září 2008, kdy se běžně přetahovali poslanci a v té době již bývalý ministr financí Vlastimil Tlustý válčil s premiérem Mirkem Topolánkem.

Tehdejší poslanec ODS Morava naletěl reportérům televize Nova. Jejich figurant mu právě ve zmíněné kavárně nabídl kompromitující fotografie, zachycující Tlustého například ve vířivce. Novináři Moravu natáčeli skrytou kamerou. [celá zpráva]

Foto: Petr Hloušek, Právo

Jan Morava

Tlustý ve skutečnosti s reportéry spolupracoval. To však Morava neprokoukl a diskreditační materiály nabídl v ODS. Zatímco Topolánkova pravá ruka, lobbista Marek Dalík, je odmítla s tím, že podobných fotek již má dost, Tluchoř se dotazoval, zda jsou fotografie na prodej v celku, nebo zvlášť.

Ve stejné kavárně dva a půl roku poté bývalí spolupracovníci tajně nahráli Kočí, která hovořila o tom, jak s Tluchořem připravovali puč v klubu Věcí veřejných. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám