Hlavní obsah

Autor nahrávky Vích odmítá, že by Kočí lhala

– Praha

Člen Věcí veřejných a sponzor strany Lukáš Vích v sobotu pořídil nahrávku poslankyně Kristýny Kočí a poskytl ji časopisu Týden. Odmítá, že by si Kočí na nahrávce vymýšlela a schválně lhala, jak nyní sama tvrdí.

Foto: Milan Malíček, Právo

Ministr dopravy Vít Bárta s Kristýnou Kočí

Článek

Podle jeho středečního prohlášení byla všechna tvrzení autentická. Bylo zřejmé, že Kočí udržuje vztahy s krajskými politiky z ostatních stran. Rozhovor navíc nijak nevybočoval z obvyklého stylu její komunikace.

"Je také zřejmé, že náš rozhovor obsahoval řadu jednoduše ověřitelných faktů. Svá slova pronesla v jasném kontextu snahy „přetáhnout“ nejen nás, ale i další členy Věcí veřejných v Moravskoslezském kraji na svou stranu s příslibem lepší politické budoucnosti," uvedl Vích.

Nahrávat rozhovor neplánoval příliš dopředu. Podle jeho slov ho to napadlo až ve chvíli, kdy spolu odjížděli z budovy České televize a ona začala už cestou popisovat skutečnosti, které se později objevily na nahrávce.

Doplnil, že bývalou šéfku poslaneckého klubu strany nahrával na mobilní telefon.

Kočí na schůzce mluvila o tom, že puč ve straně je připraven ve spolupráci s ODS a chystá se už tři čtvrtě roku. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Související články

Kočí: Má slova na nahrávce byla cílenou lží

Bývalá předsedkyně poslaneckého klubu Kristýna Kočí ve středu řekla, že její slova na nahrávce o dlouhodobé přípravě vládní krize byla cílenou lží. Uvedla...

Výběr článků

Načítám