Hlavní obsah

Koalice jednala o budoucnosti vlády přes čtyři hodiny, k ničemu nedošla

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Čtyři představitelé z každé ze tří koaličních stran se ve středu večer sešli na večeři v Kramářově vile. Pozval je premiér Petr Nečas. Dvanáct politiků více než čtyři hodiny jednalo o tom, jak pokračovat ve vládě. Jednání skončilo bez výsledku.

Foto: Petr Horník, Právo

Ministr financí Miroslav Kalousek (TOP 09) před jednáním koalice

Článek

V půl dvanácté v noci jednání skončilo a mluvčí vlády Jan Osúch novináře informoval, že nemělo výsledek. „Probíralo se více variant řešení. Jednání bude pokračovat ve čtvrtek  po schůzce předsedů koaliční stran u prezidenta,“ řekl Osúch. Ta začne v 11 hodin.

V rozhovoru pro Českou televizi Miroslav Kalousek (TOP 09) uvedl, že jedním z východisek je vládnutí současné 118 s jistými změnami. "Nepochybně dojde k nějakým personálním změnám. Ale předsedům stran náleží, aby pak veřejnost seznámili s nějakým výsledkem," prohlásil Kalousek s tím, že "TOP 09 je jedinou stranou, která nemá žádný skandál a nemá důvod k personálním změnám".

Předsedy si pozval Klaus

Za věci veřejné, které současné aféry odstartovaly, na jednání přišli předseda strany Radek John, ministr dopravy Vít Bárta, místopředsedkyně Sněmovny Kateřina Klasnová a šéfka poslaneckého klubu Karolína Peake.

Za TOP 09 na jednání přišel předseda Karel Schwarzenberg, ministr financí Miroslav Kalousek, šéf poslanců Petr Gazdík a místopředseda klubu Jan Husák.

Premiér Petr Nečas chce odvolat ministry za VV Radka Johna a Josefa Dobeše. Návrhy leží u prezidenta. Rezignoval ministr dopravy Vít Bárta.

Věci veřejné ale nesouhlasí s tím, aby ODS obsadila ministerstvo vnitra, požadují odchod Miroslava Kalouska (TOP 09) a Alexandra Vondry (ODS).

Na čtvrteční dopoledne si na Hrad pozval předsedy koaličních stran prezident Václav Klaus, aby mu situaci vysvětlili. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám