Hlavní obsah

V předtuše kýblů hnoje zklidňují Bártu rozkvetlé třešně

Právo, map

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Po týdenní odmlce začal ministr dopravy v demisi Vít Bárta (VV) opět pilně komunikovat se stovkami fanoušků na internetovém facebooku.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Vít Bárta

Článek

V sobotu po poledni emocionálně napsal: „Přemýšlím o lidech, kteří zrazují, jakou mají motivaci a jakou morálku mají ti, kteří jim nabídnou společenství. Vy jste jim půjčil své osobní peníze, co jim asi nabídli ti druzí? Je to jen trik a zatočí s nimi jako se zrádci, nebo je skutečně povýší nad své řádné členy? Co myslíte? Obojí je hnůj.“

Reagovalo přes 150 lidí. Mnozí Bártu nekriticky obdivují. Dokonce založili stránku Pan Bárta opět ministrem.

Bárta v sobotu večer fanouškům vzkázal, že očekává „další kyblík hnoje na svou hlavu“. „Dokud mám tak silnou podporu našich poslanců, příběh vykonstruovaný Kristýnou Kočí a koaličními partnery není věrohodný. Podle mých informací se ODS a TOP 09 snaží získat další přeběhlíky. Budou mít ale těžkou práci. Poslanecký klub je nyní stoprocentně jednotný,“ napsal Bárta.

V neděli večer už působil mnohem klidněji. „Dostávám spoustu ohlasů, abych vydržel a nevzdával se. Moc děkuju, je to životodárné. Odpoledne jsem se s ženou a pejsky prošel Stromovkou, viděl koně (bohužel ne mé), viděl rozkvetlé třešně a najednou jsem si uvědomil, že žiju a je krásně a všechna ta špína mi může být jedno, ale jen na chvilku,“ vzkázal fanouškům.

Až pateticky prožívá na facebooku krizi Věcí veřejných poslankyně a bývalá nejlepší kamarádka Kristýny Kočí Lenka Andrýsová. „Lidem ve VV věřím. Děkuji našim ministrům, obzvláště Radku Johnovi, že díky nim máme nového nejvyššího státního zástupce Pavla Zemana. Děkuji za nového policejního prezidenta. Děkuji Vítku Bártovi za snížení ceny dálnic. Děkuji, že jsem ve Sněmovně, kde mohu měnit věci k lepšímu.“

Andrýsová zároveň v souvislosti s bývalou kamarádkou Kočí upozorňuje, že „dneska už bude vůči lidem více nedůvěřivá“. – „Ale o to budu v průběhu dalších tří let ve Sněmovně větší a drsnější bojovník,“ podotýká.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám