Hlavní obsah

Babák chce svůj šestimiliónový dar VV vysvětlit během týdne

Poslanec VV Michal Babák, který čelí otázkám, odkud pocházely peníze, které v minulých letech věnoval VV, v pondělí řekl, že veškeré dokumenty doloží tento týden.

Foto: Milan Malíček, Právo

Poslanec VV Michal babák

Článek

Poslanec Babák, který Věcem veřejným daroval šest miliónů, které si půjčil, novináře v pondělí ujistil, že veškeré dokumenty poskytne do týdne.

„Vše je transparentní, vše je podle české legislativy, není to na jednu větu. Proto chystám celkové prohlášení, kde vše transparentně vysvětlím a prokážu na veškerých smlouvách a výpisech z účtů,“ uvedl.

"Ihned jsem zažádal v bance o výpisy z účtu a ekonomické oddělení strany VV o veškerou dokumentaci k mým darům," dodal Babák.

John: Babák má jiné starosti než se hrabat v papírech

Podle šéfa VV Radka Johna měl Babák v poslední době jiné starosti než jezdit domů do Blanska hledat dokumenty.

„Ztratil bych tři dny, kdybych jel teď hledat doklady, řekl nám Babák. My jsme mu řekli, pane poslanče, máte důležitější starosti, je vládní krize a potom jeďte do Blanska a hledejte papíry. Nesporně všechno doloží, ale pokud si novináři myslí, že když písknou, tak odjede 250 kilometrů od Prahy a bude se hrabat tři dny v papírech, tak se mýlí," dodal John.

Babák si podle svých slov peníze půjčil, nebyl však schopen doložit jejich původ. "Něco jsem už vrátil, něco stále dlužím. Splácel jsem z toho, že jsem minulý rok prodal akcie asi tak za třicet nebo čtyřicet miliónů, teď přesně nevím," tvrdil Babák. Z jaké společnosti akcie pocházely, si už prý nevzpomíná. Informace o nejasnostech kolem stranického daru přinesl týdeník Respekt. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám