Hlavní obsah

John chce jednání K9, nesmí to ale být výslech prvňáčka

Právo, rsk
Praha
Aktualizováno

Předseda Věcí veřejných Radek John v pondělí vyzval premiéra Petra Nečase (ODS), aby ještě na týž den svolal jednání koaličních špiček (K9). Novinářům to řekl po jednání předsednictva strany. John podmiňuje další jednání tím, že TOP 09 a ODS nesmí z VV dělat prvňáčka, jako tomu bylo na jednání v pátek. Pokud by k tomu došlo, VV by opět z jednání odešly, pohrozil John.

Článek

Páteční jednání K9 se podle Johna neslo v „nepřátelské atmosféře“, kde VV byly postaveny před odvolání dalších ministrů jako před hotovou věc. „Opravdu jsme si nemysleli, že dvě strany, jejichž členové se podíleli na tunelování veřejných zakázek v této zemi, nás budou vychovávat,“ prohlásil John.

Podle něj další jednání koaličních špiček nesmí být další pokus z véček „zase dělat prvňáčka“.

„Využívají toho, že jsou zkušení borci a že toho za sebou hodně mají, ale mají za sebou i gripeny a armádní zakázky, krádeže ve zdravotnictví a předražené dálnice. Pokud budeme jednat jako rovný s rovným, rozhodně rádi zůstaneme, ale rozhodně tam nepůjdeme k tabuli,“ dodal.

John varuje před porušením koaliční smlouvy

John dále novinářům řekl, že v případě, že se v pondělí nesejde K9 a premiér Nečas prezidentu Klausovi přinese rovnou rezignace Johna a ministra školství Josefa Dobeše, půjde o porušení koaliční smlouvy.

V takovém případě by se sešel poslanecký klub VV a situaci řešil.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám