Hlavní obsah

Vítka si musejí blondýny zaříznout samy, vzkazuje zdroj od Nečase

Právo, rsk, jt
Praha

Jak se do lesa volá, tak se z lesa ozývá. Zatímco minulý týden ministr dopravy Vít Bárta (VV) mluvil o kauze Promopro i roli Alexandra Vondry jako o „boláku, který je třeba vyříznout“, a vyzval ODS, aby kauzu řešila, oplácejí mu nyní občanští demokraté stejnou mincí. Zdroj blízký premiérovi Právu ve středu řekl: „Vítka si musejí blondýny zaříznout samy.“

Foto: Jan Handrejch, Právo

Představitelky VV Kristýna Kočí, Karolina Peake a Kateřina Klasnová

Článek

Narážel tak na kauzu kolem údajného uplácení poslance a bývalého druhého muže Věcí veřejných Jaroslava Škárky. Tomu měl Bárta minulý týden u sebe v bytě předat úplatek 170 tisíc korun za to, že nebude kritizovat stranu.

Blondýnami jsou podle všeho myšleny místopředsedkyně VV Kateřina Klasnová, Lenka Andrýsková, případně šéfka poslaneckého klubu Kristýna Kočí, protože místopředsedkyně Karolína Peake je tmavovláska.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Ministr dopravy Vít Bárta (VV)

ODS tak zřejmě zaujme stejnou taktiku jako VV a TOP 09 k Vondrovi: jde o vnitrostranickou věc, kterou si musejí vyřešit Věci veřejné. Občanští demokraté však zatím na rozdíl od VV nekladou žádný termín, do kdy je kauzu třeba vyřešit.

Šéf VV Radek John oznámil, že nechce, aby se kauzou Promopro zabývala příští schůze Sněmovny, která bude na konci dubna.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám