Hlavní obsah

Zpěvačka Věra Bílá bude muset bydlet v holobytu

Právo, ib

Někdejší světově proslulá romská zpěvačka Věra Bílá se bude muset přestěhovat do holobytu. V úterý o tom rozhodli rokycanští zastupitelé. Zpěvačka je bez prostředků a údajně je závislá na hracích automatech.

Foto: Archiv, Právo

Zpěvačka Věra Bílá

Článek

Z původního obecního bytu, kde bydlela třicet let, dostala Bílá výpověď kvůli dluhům.

„Jedná se o několik tisíc korun. Jsou to dlužné platby za odvoz odpadu i poplatky z prodlení,“ řekla Právu rokycanská místostarostka Marie Hlávková, podle níž dostala Bílá výpověď už v loňském roce.

„Je platná, už vypršely všechny lhůty,“ sdělila místostarostka. „Pokud se odmítne vystěhovat, podáme žalobu k soudu o vyklizení bytu. Jako náhradu může dostat jen zmíněný holobyt,“ uvedla Hlávková. Původně jí radnice nabídla jiné náhradní byty, ale za podmínky, že veškeré dluhy splatí.

„Chovali jsme se k ní nadstandardně, teď už vůči ní postupujeme jako v případě jakéhokoli jiného nájemníka,“ podotkla Hlávková. Holobyt je v patnáct let starém, ale nedávno zrekonstruovaném objektu. „Je to jedna místnost, součástí bytu je jen záchod a umyvadlo,“ podotkla Hlávková. Byt, který musí zpěvačka opustit, má velikost 1+1.

Reklama

Výběr článků

Načítám