Hlavní obsah

John podal kvůli Škárkově kauze trestní oznámení, chce zabránit spekulacím

Novinky, jas

Ministr vnitra a předseda VV Radek John v pondělí podal kvůli kauze časopisu Respekt a mystifikaci poslance a místopředsedy VV Jaroslava Škárky trestní oznámení na neznámého pachatele.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Předseda VV Radek John

Článek

John je přesvědčen, že jde o závažná obvinění a jedinou možností, jak čelit spekulacím, je pouze řádné vyšetření orgány činnými v trestním řízení.

Škárka v rozhovoru s novináři týdeníku uvedl, že bere peníze za stranickou loajalitu. Poslanec celou záležitost označil za záměrnou mystifikaci, neboť mu vadilo, že je tajně nahráván.

"Vymyslel jsem si to, bylo to postavené jako velká fabulace a mystifikace," řekl Škárka Právu.  [celá zpráva]

Nečas bude chtít vysvětlení

K celé záležitosti se v pondělí vyjádřili i občanští demokraté. Premiér Petr Nečas uvedl, že bude požadovat od VV vysvětlení.

"Pokud by se tvrzení, která přednesl pan místopředseda VV Škarka, ukázala jako pravdivá, byla by to velmi vážná situace. Vyjádření představitelů Věcí veřejných se ale od sebe odlišují a i pan Škarka mluví o mystifikaci, což považuji za velmi nešťastný způsob komunikace s médii," dodal Nečas.

"Občanští demokraté nemají ve zvyku zasahovat do vnitřních záležitostí partnerských koaličních stran. Proto nebudeme Věcem veřejným posílat vzkazy přes média. Určitě ale o tomto tématu chceme hovořit na nejbližší K9," doplnil premiéra šéf poslaneckého klubu ODS Petr Tluchoř.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám