Hlavní obsah

Bárta tajně vyrazil za Zemanem na Vysočinu

Právo, Jiří Ovčáček

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ministr dopravy Vít Bárta (VV) v pátek v rámci návštěvy kraje Vysočina navštívil v Novém Veselí expremiéra a čestného předsedu SPOZ Miloše Zemana. Jako dárek přivezl hruškovici williamsovku. Bárta projevil zájem hlavně o Zemanovy názory na reformy.

Foto: Jiří Ovčáček, Právo

Ministr dopravy Vít Bárta (VV) na návštěvě u Miloše Zemana

Článek

Schůzka trvala takřka hodinu a půl. „Jednali jsme o reformách, jednali jsme o politice. Bylo to inspirující a zajímavé,“ řekl Bárta. Prozradil přitom, že nešlo o poslední setkání. „Dohodli jsme se, že se tady brzy stavím,“ prohlásil ministr.

Bárta dorazil na Zemanovu chalupu krátce před pátou hodinou odpoledne. „Je jednoznačné, že v současné době, kdy se bavíme o zásadních reformách, jsou názory bývalého premiéra a velkého ekonoma pro mě zajímavé,“ řekl Bárta při příchodu na chalupu.

„Potřebujeme lidi, jako Miloš Zeman, na své straně. Rád s ním budu konzultovat především daňovou, sociální a důchodovou reformu," uvedl Bárta.

Zeman při uvítání zavtipkoval, že budou s ministrem dopravy probírat "tání grónských ledovců a pozoruhodný růst lišejníků na Kamčatce".

K dárku v podobě hruškovice pak Zeman s nadsázkou směrem k Bártovi poznamenal: "Vidím, že jste toho moc nepřivezl, ale to, co jste přivezl, bude zajímavé."

Při debatě se Zemanem na hruškovici nedošlo. Expremiér pohostil Bártu dobrým moravským vínem.

Reklama

Výběr článků

Načítám