Hlavní obsah

Vinohradská nemocnice chce šéfa odborů Engela zpět

Novinky, jim

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Fakultní nemocnice Královské Vinohrady chce šéfa lékařských odborů Martina Engela zpět. Engel Novinkám potvrdil, že mu nemocnice nabídla volné místo, pozici rentgenologa ale nepřijal. Vadilo mu chování vedení nemocnice v době, kdy o místo přišel.

Foto: Václav Pergl, Právo

Šéf Lékařského odborového klubu Martin Engel v době, kdy vedl protesty Děkujeme, odcházíme

Článek

„Pokud se mnou ti samí lidé bez mého vědomí rozvážou pracovní poměr, tak nemohou čekat, když mi nabídnou nové místo, že ho vezmu,“ řekl Engel. Na nabídku prý ani nereagoval.

Mluvčí fakultní nemocnice Jana Jelínková nechtěla informaci potvrdit, ani vyvrátit. „K záležitostem kolem pana Engela se nebudeme vyjadřovat," uvedla pouze.

Engel ztratil pozici radiologa během lékařských protestů Děkujeme, odcházíme, kdy začátkem roku podalo výpověď na čtyři tisíce lékařů a v průběhu tříměsíční výpovědní lhůty jednali s vládou o zlepšení svých podmínek.

Nemocnice tvrdila, že Engel byl nahrazen

Jakmile dospěly odbory k dohodě s vládou, v jejímž rámci ministr zdravotnictví Leoš Heger (TOP 09) vyzval všechny ředitele nemocnic, aby lékaře ve výpovědi vzali zpět, zjistil vůdce protestů Engel, že na své původní místo na radiologii už od března nastoupit nemůže.

Ředitel fakultní nemocnice Marek Zeman to zdůvodňoval tím, že na jeho pozici už byl přijat jiný uchazeč. Podle odborů to nebyla pravda, nemocnice údajně pozici neobsadila. Engel upřesnil, že první uchazečka se pozice vzdala, když se dověděla, že byla uvolněna právě po něm. Druhým náhradníkem pak měla být studentka, která měla v závěru února dokončit studia.

Engel se nyní profesionálně věnuje odborové činnosti, v roli placeného předsedy LOK-SČL má dohlížet na naplňování dohody s vládou.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám