Hlavní obsah

Heger odvolal ředitelku Bulovky

– Praha • Aktualizováno
Právo, Václav Pergl

Ministr zdravotnictví Leoš Heger (TOP 09) v pátek odvolal ředitelku pražské Fakultní nemocnice Bulovka Kateřinu Toběrnou. Byla ve funkci bez měsíce dva roky.

Článek

„Oceňuji, že paní ředitelka dokázala svým krizovým řízením stabilizovat nelehkou ekonomickou situaci nemocnice, a to i přes velké protesty, které se objevily mezi zaměstnanci,“ sdělil Právu ministr Heger.

„Některé kroky paní ředitelky realizované v rámci krizového řízení se jeví z pohledu ministerstva jako nestandardní a v současné době probíhá jejich prověřování kontrolními orgány ministerstva. I to dále zkomplikovalo vztahy v nemocnici. Problémy tak překročily únosnou míru a bohužel převážily nad pozitivní rolí, kterou paní ředitelka sehrála,“dodal.

Podle mluvčího ministerstva Vlastimila Sršně ředitelka Toběrná nezvládla komunikaci s odbory a nedůsledná byla i kontrola v rámci smluvní politiky s dodavateli.

„Paní ředitelka rozhodnutí pana ministra respektuje a nebude ho nijak komentovat,“ řekl Právu mluvčí nemocnice Jakub Hofmann. Na nového ředitele bude vypsáno standardní výběrové řízení. Do té doby povede FN Bulovka dosavadní první náměstek ředitelky Tomáš Podlešák.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám