Hlavní obsah

Nad D1 se vznášejí nosníky, tvoří se kolony zvědavých řidičů

Novinky, Alena Kovářová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Most ze 40. let na dálnici D1 bude do dvou týdnů zlikvidován. Stavbaři ve čtvrtek začali rozebírat nosníky. Na Výjezdu z Prahy se tvořily pomalu popojíždějící kolony, a to hlavně díky zvědavým řidičům.

Článek

„Sundáváme první pole mostu, to pole je z šesti betonových nosníků a desky, takže my těch šest nosníků oddělujeme podélně, následně příčně, když jsou zavěšeny na jeřábu a snášíme je na předpolí mostu, kde je totálně rozdrtíme a odvezeme na skládku,“ řekl Novinkám hlavní stavbyvedoucí Radim Čáp.

První polovina bude hotová v neděli, v pondělí se bude přesouvat dopravní opatření. „Nyní je provoz veden ve směru Brno obousměrný, převedeme ho na směr Praha a od úterka bychom ho měli pokračovat v demoličních pracích na druhém poli,“ uvedl Čáp.

Nosná konstrukce bude zbouraná kolem 14. dubna, pak bude zbývat středový pilíř, ale ten bude demolován již za provozu ve třech pruzích v obou směrech.

Podle Čápa nyní na demolici pracuje kolem 25 lidí. „Noční práce neplánujeme, ale pokud bychom se dostali do nějakého skluzu, tak to operativně změníme,“ dodal Čáp.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám