Hlavní obsah

TOP 09 vyzvala Březinu k odstoupení, ten ve funkci zůstává

– Praha
Právo, hyp

Zastupitelé TOP 09 na čtvrtečním zasedání pražského zastupitelstva vyzvali prvního náměstka pražského primátora Karla Březinu (ČSSD), aby ze své funkce odstoupil. Březina byl před několika dny policií obviněn ze spáchání trestného činu v souvislosti se svým působením v dozorčích orgánech dvou zkrachovalých akciových společností a následně ve společnosti Žižkov Station Development.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Karel Březina (ČSSD)

Článek

Sám Březina ihned po zahájení zasedání přednesl projev, ve kterém zopakoval, že má právní posudky, které říkají, že se ničeho nedopustil a že před obviněním nebyl ani vyzván k podání vysvětlení. Neuvedl ale, z jakého trestného činu byl vlastně obviněn.

Předseda klubu zastupitelů Tomáš Hudeček navrhl na program jednání bod o Březinově vyvození politické odpovědnosti. Představitelé koalice ODS a ČSSD následně deklarovali, že zařazení bodu nepodpoří. Její představitelé se podivovali tomu, že Březina nebyl vyzván k podání vysvětlení, že existují dva právní posudky, že nebyl prokázán ani úmysl spáchat trestný čin, ani způsobena škoda. TOP 09 reagovala tím, že je smutné, že tento bod vůbec musela navrhovat a Březina neodstoupil sám od sebe.

Bod se na jednání nakonec prosadit nepodařilo, koalice ODS a ČSSD při hlasování o něm zůstala pevná.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám