Hlavní obsah

Do pražské rady míří Šťastný a Hulinský

Právo, Lukáš Bek
Praha

Koalice ODS a ČSSD v Praze se podle informací Práva ve středu dohodla, že současné vedení města doplní straničtí šéfové obou stran v metropoli Boris Šťastný a Petr Hulinský. Většinu šesti z celkem jedenácti radních tak bude mít ODS.

Foto: Petr Horník, Právo

Petr Hulinský

Článek

Občanští a sociální demokraté dohodou bleskově reagovali na úterní verdikt Ústavního soudu, který odmítl stížnost na platnost loňských komunálních voleb v hlavním městě.

Podle původní dohody měly mít obě strany po pěti zástupcích v radě, jedenácté místo nabízeli volebnímu lídrovi TOP 09 v Praze Zdeňku Tůmovi. Ten však vstup do městské vlády opakovaně odmítl.

V prosinci se rada smrskla na devět členů poté, co odstoupil radní pro životní prostředí Lukáš Plachý (ČSSD), na něhož prasklo, že nabízel za volitelné místo na kandidátce soc. dem. sto tisíc korun.

„Podle koaliční dohody budou Šťastný a Hulinský neuvolněnými radními. Na čtvrtečním jednání zastupitelstva by měla ODS získat většinu v městské radě,“ řekl Právu jeden z účastníků koaličního jednání. O tom, jakou agendu budou mít noví radní na starosti, se teprve bude jednat.

Foto: Milan Malíček, Právo

Boris Šťastný, v pondělí nejen jménem, obhájil svou pozici v čele pražské ODS.

Šťastný je současně šéfem sněmovního zdravotního výboru, v pražské radě zasedl dočasně i po loňských volbách. Také Hulinský je poslancem.

Reklama

Související témata:

Související články

Volby v Praze platí, rozhodl Ústavní soud

Ústavní soud (ÚS) v úterý zamítl návrh na zrušení voleb do pražského zastupitelstva. Dosavadní výsledky platí, sdělil to předseda ÚS Pavel Rychetský. ÚS zamítl...

Výběr článků

Načítám