Hlavní obsah

Lessy představil čtyři náměstky, s nimiž povede policii

Praha

Policejní prezident Petr Lessy ve středu představil čtyři náměstky, se kterými povede prezidium. Uniformovanou policii bude od počátku dubna řídit bývalý ředitel cizinecké policie Vladislav Husák, kriminalisty exšéf pražské policie Martin Červíček. Pověřeným náměstkem pro ekonomiku se stal dosavadní šéf ekonomiky jihomoravského policejního ředitelství Slavomír Bell.

Foto: Petr Hloušek , Právo

Policejní prezident Petr Lessy (uprostřed) se svými čtyřmi náměstky Pavlem Osvaldem, Slavomírem Bellem, Vladislavem Husákem a Martinem Červíčkem (zleva doprava).

Článek

Nově zřízené místo náměstka pro řízení lidských zdrojů zatím zaujme vedoucí Lessyho kanceláře Pavel Osvald. Na obě místa je vypsáno výběrové řízení.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Náměstek policejního prezidenta ;Pavel Osvald

Chce náměstka zodpovědného za personalistiku

Lessy ve středu nové vedení policie představil novinářům na tiskové konferenci. Místo čtvrtého náměstka vytvořil proto, že není spokojen s organizační strukturou na prezidiu. Za personální otázky musí mít podle něj někdo jasně danou odpovědnost a musí mít i odpovídající pravomoci. Týkají se totiž 50 000 policistů a občanských zaměstnanců, ročně je na ně vydáváno téměř 20 miliard korun. Policie podle Lessyho zřízením místa ušetří, prezident totiž ruší několik funkcí ředitelů.

Ve funkci náměstka pro vnější službu koncem února skončil Ivan Bílek. Někdejší policejní šéf Husák dnes uvedl, že jeho úlohou na postu náměstka bude především uklidnit policisty. Členové policejního sboru podle něj nevědí, jaké změny mohou v nejbližší budoucnosti očekávat.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Náměstek policejního prezidenta Vladislav Husák

Červíček se jako náměstek pro službu kriminální policie a vyšetřování zaměří na potlačování kriminality, na lepší komunikaci a tok informací mezi policisty, chce také odbourat zbytečná organizační omezení. Funkce byla neobsazená od loňského listopadu, kdy rezignoval Viktor Čech, nynější Johnův náměstek.

Z místa náměstka pro ekonomiku odejde koncem března Jiří Novák. Funkce byla neobsazená od loňského listopadu, kdy rezignoval Viktor Čech, nynější Johnův náměstek. Funkcí zatím pověřený Bell dnes uvedl, že se přihlásil do výběrového řízení.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Náměstek policejního prezidenta Slavomír Bell

Osvald byl přitom jako vedoucí oddělení strategického plánování kanceláře policejního prezidia v komisi, která doporučila Lessyho na funkci policejního prezidenta. Krátce nato jej Lessy pověřil řízením své kanceláře.

Reklama

Související témata:

Související články

Ve vedení policie končí ekonomický náměstek

Policejní prezident Petr Lessy pokračuje s personální rekonstrukcí klíčových pozic ve vedení sboru. Podle zjištění Práva totiž ke konci měsíce ze své funkce...

Výběr článků

Načítám