Hlavní obsah

Vedení ČSSD vyčkává s verdiktem ke kauze náměstka primátora Březiny

Právo, jov, hyp

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Politické grémium soc. dem. ve středu ráno řešilo kauzu prvního náměstka primátora Karla Březiny (ČSSD). Březina čelí obvinění, které proti němu vznesla pražská policie. Vedení soc. dem. ale nepřijalo žádné rozhodnutí. Verdikt odložilo do doby, než bude vyřešena Březinova stížnost proti stíhání. Špičky oranžových také vzaly na vědomí Březinovu informaci k případu.

Foto: Doležal Michal, ČTK

Karel Březina

Článek

„Věnovali jsme se případu Karla Březiny,“ řekl ve středu na dotaz Práva místopředseda ČSSD Jiří Dienstbier. Podrobnosti nechtěl prozradit, členové nejužšího vedení soc. dem. se totiž dohodli na mlčení. Postup v Březinově kauze soc. dem. oficiálně oznámila až v tiskové zprávě.

"Vzhledem k tomu, že obvinění bylo nestandardně sděleno, aniž by byl náměstek Březina vyzván k podání vysvětlení a také vzhledem k tomu, že ze strany Karla Březiny byla podána stížnost proti usnesení o zahájení trestního stíhání, bude se celou záležitostí zabývat vedení ČSSD až poté, kdy bude rozhodnuto o této stížnosti," informoval Lidový dům v tiskové zprávě s tím, že soc. dem. podporuje nezávislé a objektivní prošetření kauzy.

Jednání politického grémia soc. dem. se zúčastnil i Březina. "Politické grémium ČSSD také vzalo na vědomí informaci náměstka Březiny o tom, že trestní stíhání nesouvisí s fungováním města Prahy a netýká se ani otázek jeho hospodaření, veřejných zakázek či poskytování dotací. Není také spojeno s tím, že by Karel Březina během svého působení za stát a věřitele v některé z akciových společností způsobil nějakou škodu," dodal Lidový dům v prohlášení.

Pražská policie Březinu obvinila v minulých dnech. „Jedná se o záležitosti mého působení za stát a věřitele ve dvou akciových společnostech v minulosti, kdy mám jasné právní názory, že jsem nepochybil. Respektive moje jednání bylo v souladu se zákonem, o čemž jsem již v minulosti několikrát veřejně hovořil,“ uvedl v úterý Březina.

ODS jeho hlavu nechce

Ve středu odpoledne jednala o Březinově obvinění pražská koalice ODS a ČSSD. Primátor Bohuslav Svoboda (ODS) po něm oznámil, že záležitost bude řešit ČSSD. ODS tedy jeho rezignaci nepožaduje. Březina sám odstoupit nechce.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám