Hlavní obsah

Jednotka, která zasahovala v České televizi, bude rozpuštěna

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zásahová jednotka Vojenské policie, která nedávno vtrhla do budovy České televize (ČT), bude v pátek rozpuštěna. Údajně se nejedná o krok související se zásahem v ČT, ale o dlouhodobě plánovanou reorganizaci. Uvedly to Lidové noviny.

Foto: Petr Horník, Právo

Článek

"Plánovaná a připravená reorganizace nebyla reakcí na události v České televizi," citoval list mluvčího vojenské policie Jana Čermáka. Změnu struktury VP připravoval již suspendovaný generál Vladimír Ložek. Ten se mimo službu ocitl na rozkaz ministra Alexandra Vondry (ODS) právě po zásahu v ČT.

Nejvyšší státní zástupce Pavel Zeman se v úterý  obrátil na Vrchní státní zastupitelství v Praze, aby znovu prošetřilo zásah vojenských policistů v ČT. [celá zpráva]

Foto: Krumphanzl Michal, ČTK

Na snímku je pohled do kanceláře redaktora Karla Rožánka, kterou policisté prohledávali.

Příslušníci Vojenské policie vtrhli do budovy ČT 11. března, přičemž hledali materiály, které se měly týkat případu bývalého šéfa vojenské tajné služby Miroslava Krejčíka.

Chyby při zásahu uznala i samotná Vojenská policie, jejíž inspekce konstatovala, že postup byl nepřipravený a nepřiměřený. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám