Hlavní obsah

Prezident Klaus navštíví Argentinu a Chile

Novinky, Miroslav Benč

Prezident Václav Klaus ve středu odlétá na státní návštěvu Argentiny a Chile. Na týdenní cestu s sebou vzal i početnou podnikatelskou misi. Klause doprovází jeho manželka Livia. Čtenáře Práva a Novinek bude prezident seznamovat se svými postřehy v Zápiscích z cest.

Foto: Ezequiel Scagnetti, Reuters

Prezident Václav Klaus

Článek

Členy delegace jsou také ministr zahraničních věcí Karel Schwarzenberg a náměstek ministra průmyslu a obchodu Milan Hovorka.

Klaus bude jednat s prezidentkou Argentiny Cristinou Fernández de Kirchnerovou a s dalšími významnými ústavními činiteli, zahájí Argentinsko - český obchodní seminář a představí španělské vydání své knihy Modrá, nikoli zelená planeta.

Kromě hlavního města Buenos Aires navštíví prezident také město El Calafate v provincii Santa Cruz, odkud v neděli odletí na státní návštěvu Chile.

V Chile se Klaus setká s prezidentem Sebastianem Piňerou Echeňique a zahájí Chilsko-české obchodní fórum. V dalších dnech navštíví dům známého chilského básníka a laureáta Nobelovy ceny za literaturu Pabla Nerudy na Isla Negra a mezinárodní vědeckou základnu Paranal.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám