Hlavní obsah

Barták: Můj odchod z ministerstva není akceptováním lživých obvinění

Právo, Jiří Ovčáček

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Exministr obrany Martin Barták v pondělí v rozhovoru pro Právo vysvětlil, proč se rozhodl odejít z ministerstva financí. Uvedl, že jde především o snahu chránit rodinu. Zároveň zdůraznil, že odchod z rezortu financí není v žádném případě přiznáním nebo akceptováním obvinění, která se na jeho adresu objevila. Obvinění označil Barták za lživá.

Foto: Michaela Říhová, Právo

Bývalý ministr obrany Martin Barták

Článek

Proč jste se rozhodl odejít z ministerstva financí?

Hlavními a jedinými jsou ekonomické a sociální důvody. Ta záležitost trvá už dlouhou dobu, prakticky půl roku. Na mou rodinu jsou vedeny poměrně nevybíravé útoky v mnoha sférách a formách. Nehodlám ohrozit své nejbližší, protože nic cennějšího nemám. Stejně tak nechci, aby moje jméno bylo spojováno naprosto neadekvátně při každé možné příležitosti k vytváření opakovaných lží. V žádném případě, a to zdůrazňuji, to není ani na jednu milisekundu přiznání nebo akceptování obludných a hnusných lživých obvinění, která padla.

Takže nejde o reakci na záležitosti, se kterými jste v médiích spojován?

Ne, je to jen a pouze ekonomická, sociální a rodinná záležitost. Nemíním vystavovat dál rodinu těmto traumatům. Mám tři děti, které jsou v pohnutých fázích školní docházky, toto nemíním ohrozit. Znovu, ta obvinění jsou nepodložená a absurdní. O to víc chci, aby i tohle umožnilo bez všech okolních vlivů a případného politizování celou věc včasně prověřit.

Kam nyní hodláte zamířit?

Určitě to teď neprozradím z toho důvodu, protože to nevím. Potřebuji nějaký čas, abych si ty věci mohl promyslet.

Neuvažujete třeba o návratu k původní profesi neurochirurga?

Můžu uvažovat o všem možném. Samozřejmě medicína je ryzí, a asi tak tisíckrát příjemnější než politika, takže nevylučuji nic.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám