Hlavní obsah

Březen skončí deštivým čtvrtkem, víkend slibuje až 20 stupňů

Novinky, jim

Počasí poslední březnový týden naservíruje jak teplá slunečná odpoledne, tak i minusové teploty a sychravé dny. Duben ale neodstartuje typicky aprílovým počasím, o víkendu vyletí rtuti teploměrů k dvaceti stupňům Celsia.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

„Čeká nás velmi dobré jarní počasí, oteplovat se bude v průběhu týdne a o víkendu už by měly být velmi příjemné teploty,“ sdělila Novinkám Dagmar Honsová z Meteopressu.

V pondělí ráno byla obloha spíše polojasná nebo pod mrakem, místy se vyskytovaly přeháňky, už odpoledne by se ale mělo povětšinou vyjasnit, srážky zcela ustat a teploty vystoupat k intervalu od devíti ke 14 stupňům Celsia.

Ještě více slunce si užijeme v úterý, kdy meteorologové předpokládají skoro jasnou až jasnou oblohu. Pouze po ránu se vyskytnou ojedinělé mlžné opary a teploty mohou klesnout i tři stupně pod bod mrazu. Přes den se pak rtuti teploměrů vyšplhají k deseti až 14 stupňům.

Neaprílový Apríl

Nejteplejším pracovním dnem by ale měla být středa, kdy teploty dosáhnou na rozmezí 13 až 17 stupňů Celsia. S chladnou nocí se však do ČR vrátí mračna, a čtvrtek by pak měl být deštivý nebo alespoň ve znamení četných přeháněk. Ranní teploty se budou pohybovat mezi šesti a dvěma stupni Celsia, odpolední maximálně mezi deseti a 14 stupni.

V pátek 1. dubna bude oblačnosti opět ubývat, přeháňky budou jen ojedinělé, po ránu zůstanou teploty v intervalu mezi šesti až dvěma stupni, přes den by ale mohly teploměry místy ukázat i 15 stupňů.

Po oba víkendové dny budou přeháňky výjimečné, obloha převážně polojasná a teploty od 15 do 20 stupňů Celsia.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám