Hlavní obsah

ČSSD navrhne vyšetřovací komisi kvůli armádním zakázkám

Právo, ada, nig

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Sociální demokraté si chtějí posvítit na systém zadávání veřejných zakázek na ministerstvu obrany. Navrhnou proto ve Sněmovně zřízení parlamentní vyšetřovací komise. Právu to řekl předseda ČSSD Bohuslav Sobotka po pátečním stranickém grémiu.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Bohuslav Sobotka (ČSSD)

Článek

„My jsme její zřízení navrhovali již loni na podzim, ale tehdy to nezískalo podporu koalice. Ukazuje se však, že existují dál podezření, které se týkají ministerstva obrany v minulých letech. A bylo by dobře, kdybychom se k nim vrátili na půdě parlamentní vyšetřovací komise," řekl Sobotka.

Podle Sobotky k přednesení návrhu využijí buď některé mimořádné schůze, případně tento svůj požadavek předloží na řádné schůzi Sněmovny, která začne v posledním dubnovém týdnu.

„Měla by to být vyšetřovací komise, která by se zabývala veřejnými zakázkami zadávanými na ministerstvu obrany od roku 1993 a tím systémem, který tam fungoval,“ doplnil Sobotka.

Vedení ČSSD diskutovalo podle Sobotky mj. také o případných změnách ve stínové vládě. Její nové složení představí „během několika týdnů“.

Reklama

Výběr článků

Načítám