Hlavní obsah

Po chladném a deštivém víkendu se znovu připomene jaro

Novinky, jas

Zatímco v pátek si lidé užijí příjemné jarní teploty a jasnou oblohu, na víkend se zatáhne a výrazně se ochladí. Vedle deště se po oba dny volna mohou na horách vyskytovat i srážky sněhové. Novinkám to řekla Dagmar Honsová ze společnosti Meteopress.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Pátek bude zpočátku polojasný  a velmi teplý. Ráno se budou teploty pohybovat mezi šesti a dvěma stupni, odpolední maxima vystoupají na 15 až 19 stupňů. "Během dne bude od severu přibývat oblačnosti a objeví se i srážky," konstatovala Honsová.

O víkendu bude po oba dny převážně oblačno až zataženo. V sobotu bude více oblačnosti a srážek na severu území, přičemž ve vyšších polohách půjde o srážky sněhové. Ranní teploty zůstanou na šesti až dvou stupních Celsia, odpoledne se rtuť teploměru dostane na sedm až 11 stupňů.

V neděli bude ráno chladnější, teploty poklesnou na nulu až minus čtyři stupně. Vozovky proto mohou místy namrzat. Přes den se bude více oblačnosti vyskytovat na jihu území, zatímco od severu se začne vyjasňovat. Srážky opět mohou být sněhové. Odpolední maxima budou mezi šesti a deseti stupni Celsia.

Od pondělí se znovu vyjasní a teploty se postupně dostanou až na 15 stupňů.

Duben začne aprílově

Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) v neděli vydal dlouhodobou předpověď, která se týká i prvních dubnových dnů. Aprílový měsíc, který začíná příští víkend, dá svému jménu zapravdu. Alespoň v začátku.

Střídat by se měly slunečné a deštivé dny a zejména počátkem měsíce by se měly vyskytovat srážky. Teploty budou kolísat mezi osmi a 14 stupni, ráno mezi šesti stupni a nulou.

V období od 11. do 20. dubna očekávají meteorologové jasno až polojasno s občasnými přeháňkami a ojedinělými bouřkami. Teploty se postupně budou šplhat až k intervalu mezi 14 a 20 stupni.

Reklama

Výběr článků

Načítám