Hlavní obsah

Jančíkovo sdružení ODS má na Smíchově skončit

Právo, trj

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Regionální rada pražské ODS v pondělí podpořila návrh oblastní organizace v Praze 5 zrušit místní sdružení Smíchov, jehož předsedou je kontroverzní exstarosta Milan Jančík.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Starosta Prahy 5 Milan Jančík

Článek

„Doporučíme odebrání licence Výkonné radě ODS, která může licenci odebrat “ řekl Právu místopředseda pražské ODS Josef Nosek, který měl o situaci ve smíchovské ODS podat zprávu. Výkonná rada se sejde příští týden a lze čekat, že nebude mít s návrhem problém.

Místní sdružení Smíchov není podle Noska schopné se už delší čas ani sejít. Regionální rada akceptovala výsledek nedávného sněmu ODS v Praze 5, který na místo, jež Jančík uvolnil, posadila náměstka ministra financí Zdeňka Zajíčka.

V Praze1 si situace podle místopředsedy pražské ODS Rudolfa Blažka žádá podrobný rozbor a navržení systémových kroků. „Třicet dní na zprávu bylo málo,“ připomněl Blažek únorové usnesení vedení pražské ODS a požádal o další měsíc. Ještě chce mluvit s šéfy jednotlivých místních sdružení.

Po prohraných říjnových volbách potvrdil oblastní sněm v čele organizace exstarostu Filipa Dvořáka. Proti němu v opozici stojí další exstarostové Petr Hejma a Jan Bürgermeister. „Tři a tři čtvrtě roku v Praze 1 žádné volby nebudou,“ poznamenal Blažek. V říjnových volbách ODS nejvíce utrpěla právě v Praze 1 a 5 kvůli různým kauzám svých představitelů.

Reklama

Výběr článků

Načítám