Hlavní obsah

Vojenská policie vrátila ČT zbytek zabavených věcí, důkazy nenašla

Právo, jp

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Příslušníci Vojenské policie (VP) vrátili v pondělí poslední předměty, které zabavili při ozbrojené razii v budově zpravodajství České televize v pátek 11. března. Žádný ze zkoumaných předmětů jako důkaz neposloužil.

Foto: Petr Horník, Právo

Hlavní část zabavených věcí vrátila VP již minulý týden

Článek

„Žádný z předmětů zabavených Karlu Rožánkovi nebyl vyhodnocen jako důkaz v trestním řízení,“ oznámil mluvčí ČT Ladislav Šticha.

„Vrácením všech věcí do kanceláře č. 145 Vojenská policie potvrdila, že se při vyhodnocení zásahu v České televizi mýlila. Žádný dokument ani jiný předmět, jak byl popsán v soudním povolení, policisté nenalezli,“ dodal mluvčí.

Česká televize se ještě v tomto týdnu obrátí se stížností k Ústavnímu soudu. „Budeme žádat nejvyšší soudní autoritu o nález, který stanoví jasná pravidla, aby do budoucna k podobným excesům proti svobodě médií nemohlo docházet,“ uvedl generální ředitel České televize Jiří Janeček.  [celá zpráva]

Vojenské komando prohledalo na konci minulého týdne kancelář redaktora Karla Rožánka a jeho dvou kolegů. Cílem zásahu bylo nalézt spis Vojenského zpravodajství, který měl dříve Rožánek a který souvisel s kauzou bývalého šéfa vojenské tajné služby Miroslava Krejčíka.  [celá zpráva]

VP minulý týden uznala chyby a neadekvátnost zásahu. [celá zpráva]

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám