Hlavní obsah

Fraška v Paroubkově stylu: Nejdřív: Jedu do Brna. Pak: Ležím na chatě

Právo, jov

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno

Závěr sjezdového rokování ČSSD v sobotu rozbila informace, že se na brněnské Výstaviště řítí bývalý stranický šéf Jiří Paroubek. V elektrizované atmosféře stoupala hladina emocí, někteří delegáti začali plánovat, jak Paroubkovi návštěvu sjezdu „osladí“. Třeba pískotem.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Jiří Paroubek

Článek

První zprávy, že přijede pogratulovat svému nástupci Bohuslavu Sobotkovi, se objevily už v pátek večer. V sobotu dopoledne už bylo jasno. Ano, expředseda určitě přijede.

„Aparát nového vedení sdělil, že Jiří Paroubek míří na sjezd,“ řekl Právu zdroj z jednání sjezdu. Stejně hovořila řada dalších delegátů. Navíc po sobotním poledni to potvrdil i Paroubek serveru iHNed.cz: „Ano, skutečně do Brna jedu.“

Paroubkova tvrzení se ale postupně měnila. Z cestování do Brna se náhle stalo ležení v horizontální poloze na chatě ve Vraném nad Vltavou a tradiční osočování novinářů z fabulací.

Někteří účastníci sjezdu ale trvali na svém a říkali, že Paroubek do Brna vyrazil, ale nakonec nenašel odvahu na sjezdu vystoupit. Především proto, že v novém vedení zasedli Marie Benešová, Zdeněk Škromach a Martin Starec. Všechny tři Paroubek nesnáší a dává to soustavně najevo.

Někteří delegáti dokonce tvrdili, že byl viděn vůz s expředsedou při vjezdu na brněnské Výstaviště. Další ale vyvraceli, že Paroubek dorazí. Všem spekulacím a zaručeným zprávám učinilo přítrž slavnostní zakončení sjezdu, které oznámil nový šéf ČSSD Bohuslav Sobotka.

Ať je pravda s Paroubkem a Brnem jakákoliv, symbolický předvoj, věrného zastánce a spolupracovníka v moravské metropoli expředseda měl. Kolem sjezdového dění kroužil bývalý šéf PR a marketingu Petr Dimun. Přímo na sjezd se ale nedostavil.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám