Hlavní obsah

Slonice potomka stále odmítá, slůně bojuje o život

Právo, plk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava

Stále stejná kritická situace panuje okolo slůněte, které přišlo v ostravské ZOO na svět minulý pátek. „Žádný zvrat nenastal,“ potvrdila Právu ve čtvrtek krátce před 18. hodinou mluvčí ZOO Šárka Kalousková.

Článek

„Stav je stále stejný, kritický,“ dodala mluvčí s tím, že třináctiletá slonice Vishesh alespoň už na slůně neútočí a není vůči němu agresivní.

„Nyní ho víceméně odstrkuje, nechce mu dávat pít,“ popsala čtvrteční stav. Ošetřovatelé proto museli mládě krmit mlékem, které od slonice nadojili v průběhu předcházející noci.

Sameček je prvním slůnětem narozeným v ČR.

Pro ČTK Kalousková navíc uvedla, že mateřské mléko pracovníci zoo malinko ředí a doplňují glukózou, a slůněti tak dodávají energii. „Nesmí tam toho ale přidávat moc, aby si mládě nezvyklo na jinou chuť, pak by nechtělo mléko od matky," poukázala.

Vishesh ale není jedinou slonicí, která byla měsíce gravidní. Brzy by měla porodit mládě i její 42letá matka Johti. Otcem obou mláďat je 24letý samec Calvin.

Reklama

Související témata:

Související články

Slůně v Ostravě již pije mléko od své matky

Sloní sameček, který se v pátek brzy ráno narodil v ostravské zoologické zahradě, už začal sám pít mléko od své matky Vishesh. V pátek pokusy přiložit slůně...

Výběr článků

Načítám