Hlavní obsah

Jiřinu Jiráskovou propustili do domácího ošetřování

– Praha

Populární herečku Jiřinu Jiráskovou v sobotu propustili z nemocnice do domácího ošetřování. Hospitalizována byla týden, aby se zotavila z pracovního vypětí souvisejícího s oslavami svých osmdesátin, a už se těší na publikum, oznámil ředitel její domovské scény Jindřich Gregorini.

Foto: Petr horník, Právo

Jiřina Jirásková

Článek

"Paní Jirásková by si měla odpočinout. Potřebuje zesílit - oslavy životního jubilea ji vyčerpaly," řekl před časem Gregorini.

Herečka, kterou v posledních letech trápila řada zdravotních obtíží, se v rámci oslav svých narozenin během krátké doby zúčastnila řady pracovních akcí. Byla hostem živého vysílání rozhlasového pořadu Tobogán, přátelé jí gratulovali při představeních na Vinohradech i v Divadle Bez zábradlí, přijal ji prezident Václav Klaus. [celá zpráva]

Ještě minulý týden jí při děkovačce inscenace Famílie předal ministr kultury Jiří Besser medaili Artis Bohemiae Amicis (Přátelé českého umění), a ocenil tak její dlouhodobý přínos a šíření dobrého jména české kultury v tuzemsku i v zahraničí.

Do nemocnice byla Jirásková převezena v pátek 4. března dopoledne. [celá zpráva]

Herečku též předloni v září postihla příhoda břišní, přičemž šlo o její pátou operaci během dvou let. Z nemocnice ji toho roku propustili až koncem října.

Reklama

Výběr článků

Načítám