Hlavní obsah

Hašek: Pokud budu zvolen předsedou ČSSD, vzdám se funkce hejtmana

Právo, jov

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pokud bude zvolen příští pátek na sjezdu v Brně předsedou ČSSD, vzdá se v krátké době Michal Hašek funkce jihomoravského hejtmana a předsedy Asociace krajů ČR. Hašek to uvedl v rozhovoru pro Právo, který vyjde v sobotu.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Jihomoravský hejtman Michal Hašek (ČSSD)

Článek

„Nejsem superman a nehodlám se ani nechat naklonovat.  Musím jasně oznámit své osobní rozhodnutí, že v případě zvolení předsedou ČSSD samozřejmě budu vykonávat tuto práci na plný úvazek. Není možné, aby předseda největší levicové politické strany tuto práci vykonával na půl plynu nebo na dálnici D1," řekl Hašek Právu.

„Znamená to, že pokud budu zvolen předsedou ČSSD, tak samozřejmě s odstupem krátkého času v Brně předám funkci hejtmana. Musíme v takovém případě svolat koaliční jednání a dohodnout se na personálních změnách. Jsem přesvědčen, že existuje několik osobností ČSSD na jižní Moravě, které dnes bez problémů mohou přijmout v případě mého odchodu do Prahy do Lidového domu, pozici hejtmana,“ přislíbil Hašek.

Stejně se zachová v případě Asociace krajů ČR. "S tím je spojeno moje fungování v čele Asociace krajů ČR. I tam mám určité představy o tom, kdo z hejtmanů by mohl být mým nástupcem v čele asociace pokud se stanu předsedou ČSSD. Já bych se věnoval práci předsedy na plný úvazek ve spojení s poslaneckým mandátem“ dodal Hašek.

Na otázky Práva odpovídal také Haškův rival, úřadující předseda strany Bohuslav Sobotka. Také rozhovor s ním přinese Právo ve svém sobotním vydání.

Reklama

Výběr článků

Načítám