Hlavní obsah

TOP 09 chce dodržet dohodu o důchodové reformě, za Kalouskem stojí

Právo, ada, nig

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

TOP 09 trvá na dodržení dohody uzavřené v koalici, podle které by se mělo DPH sjednotit na 20 procentech pouze se sedmi výjimkami. Uvedl to po jednání poslaneckého klubu jeho předseda Petr Gazdík. Připustil ale, že jeho strana je ochotna s koaličními partnery diskutovat o případných změnách.

Foto: Lukáš Táborský, Právo

Miroslav Kalousek s Petrem Gazdíkem

Článek

„Nedovedu si představit, že pokud bude sedm výjimek na potraviny, které já považuji za ne zrovna nejšťastnější a umožňující obcházení, pak že by nebyla výjimka i na knihy. Pokud myslíme vážně, že chceme budovat vzdělanostní společnost,“ řekl Gazdík.

Nechtěl však prozradit, kam je TOP 09 ochotna případně ustoupit s argumentem, že si nebude s koaličními partnery vyměňovat názory přes média.

Za Kalouskem klub stojí

Podle Gazdíka se klub zabýval také Kalouskovou kauzou s údajnou nahrávkou ze setkání šéfredaktorů českých médií. „Vyslechli jsme vysvětlení pana ministra, a klub ho přijal jako dostačující,“ poznamenal šéf klubu.

Dodal, že Kalousek ve vysvětlení zopakoval, že žádnou nahrávkou nedisponuje a šlo prý jen o záměrnou mystifikaci. [celá zpráva]

Gazdík na otázku Práva, zda někdo z členů klubu vyzval Kalouska k rezignaci, odpověděl: „Nikdo, ani náhodou.“ Klub podle něho za ministrem financí stojí.

Reklama

Výběr článků

Načítám