Hlavní obsah

Klaus rozdával autogramy ke knize Rok osmý

Praha

Hodinu se v úterý podepisoval prezident Václav Klaus občanům do své nejnovější knihy Rok osmý, bilancující další rok jeho působení ve funkci. V pražském knihkupectví Luxor si pro podpis hlavy státu přišlo několik stovek lidí.

Článek

"Je to nejvýznamnější český politik současnosti," řekl jeden ze zájemců o podpis hlavy státu, který čekal ve frontě táhnoucí se až na chodník před obchod. Čekání v chladném počasí zpříjemňovala jazzová kapela, která vyhrávala z bílomodrého pódia ozdobeného státním znakem.

Klaus z něj krátce pozdravil zájemce o svou knihu a připomněl, že autogramiáda se koná na stejném místě skoro přesně po roce.

Foto: Vít Šimánek , ČTK

Prezident Václav Klaus na autogramiádě

"Dlouho jsme hledali barvu (obálky) a nakonec jsme usoudili, že modrá je lepší než zelená," zažertoval prezident, mezi jehož literární počiny patří i kniha s názvem Modrá nikoliv zelená planeta.

Příprava knihy, za kterou poděkoval i týmu svých spolupracovníků, byla prý pro Klause možností ohlédnout se za rokem 2010 a příležitostí si tento rok pro sebe uspořádat a "dát dohromady".

Do mírných rozpaků jej pak ale uvedl generální ředitel vydavatelské společnosti Euromedia Group Andreas Kaulfuss, který ve svém vystoupení naznačil podporu požadavku knihkupců a tiskařů na zachování snížené desetiprocentní sazby DPH na knihy. Klaus naposledy v pondělí večer v televizním rozhovoru podobné návrhy kritizoval jako nesystémové.

Reklama

Výběr článků

Načítám