Hlavní obsah

Zastupitelé v Kyjově oblékli zástěry a rozdávali guláš zdarma

Právo, miv

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

KYJOV

Jubilejní pátý ročník silvestrovského guláše nabídli ve středu odpoledne obyvatelům města v Kyjově. Několik set lidí neodradil ani nepříjemný déšť se sněhem a přišli na náměstí před kulturní dům.

Článek

"Začali jsme, když se lámal letopočet a jedničku na prvním místě nahradila dvojka. Pak jsme se rozhodli silvestrovský guláš ještě jednou zopakovat, když o rok později začínalo nové tisíciletí. Mezitím si ale lidé zvykli, takže už nebylo možné s akcí přestat," popsal poněkud neplánovaný zrod tradice starosta Kyjova Jan Letocha (nezávislý).

.: Chutnalo i starostovi

Kuchaři letos připravili na čtyři sta porcí hovězího guláše, který před výdejem příchozím musel ochutnat osobně starosta. Musel prověřit, zda nepochází ze šílené krávy a také aby věděl, co bude lidem nabízet. Až poté se přioděl do zástěry a spolu s dalšími radními a zastupiteli začal nabírat první porce.

Kromě guláše bylo v Kyjově k mání také svařené víno a horký čaj. Podle moderátorů však akce poznamenala tržby pohostinských zařízení. Prý si v nich nikdo nedával jídlo, protože všichni čekali, až jak se nají zadarmo guláše.

Reklama

Výběr článků

Načítám