Hlavní obsah

V Praze začíná Matějská pouť, letos o týden později kvůli zimě

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

V areálu pražského holešovického výstaviště začne v sobotu i přes zimní počasí Matějská pouť. Trvat bude do 25. dubna. Lidé mohou využít 120 atrakcí, tradičně je lákají především ty zahraniční, z Německa a Nizozemí, které na pouť přijedou.

Článek

Pouť tradičně začíná 24. února na svátek Matěje, letos se ale atrakce spustí až o týden později, především kvůli chladnému počasí, řekl provozovatel Václav Kočka.

I tak první týden bude pouť provázet mrazivé počasí. Už v neděli mají být teploty přes den jen kolem nuly a příští týden nebude lepší. Tradičnější počasí pro poutě bude v dubnu.

Matějská nově nabídne i expozici pravěkých šelem, k vidění bude i replika mamuta a další modely zvířat v životní velikosti.

Lidé platí vstup do areálu, což je o o víkendu 25 korun, ve všední den 10 korun. Každou jednotlivou atrakci si platí zvlášť. Přitom ceny těch zahraničních běžně přesahují 100 korun na osobu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám