Hlavní obsah

VV byly chvíli v insolvenčním řízení, Médea návrh hned stáhla

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Městský soud na návrh reklamní agentury Médea v pátek poslal vládní stranu Věci veřejné do insolvenčního řízení. Agentuře ve vlastnictví známého mediálního magnáta Jaromíra Soukupa má VV dlužit za reklamní služby až 12 miliónů korun. V průběhu dne Médea svůj návrh stáhla s tím, že se hodlá s VV dohodnout.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Vedení Věcí veřejných

Článek

„Médea se rozhodla vzít zpět návrh na zahájení insolvenčního řízení, který dne 4. 3. 2011 podala k Městskému soudu v Praze. Podání insolvenčního návrhu je standardním krokem a běžným postupem při řešení pohledávek Médea za všemi obchodními partnery. Vyrovnání pohledávky Médea za obchodním partnerem Věci veřejné je řešeno cestou oboustranných jednání,“ řekla Právu Věra Fialová, výkonná ředitelka Médea Group.

Věci veřejné stažení návrhu přivítaly. "Je faktem, že vzhledem k administrativní náročnosti účetnictví supervolebního roku 2010, přechodu účetního roku a probíhajícím auditům došlo ke zpoždění ve splácení faktur. Závazky ke společnosti Médea a.s. budou splaceny k pondělí příštího týdne," sdělil Novinkám mluvčí strany Jakub Žižka.

Podle mluvčí Městského soudu v Praze Martiny Lhotákové bylo zahájení insolvenčního řízení teprve prvním krokem při řešení sporu. „Soud vydává vyhlášku o zahájeném insolvenčním řízení, vyzývá ostatní věřitele, aby se přihlásili o případné pohledávky. Dlužníka zároveň upozorňuje, že sice může vykonávat svou dosavadní obchodní činnost, nesmí však zmenšovat svůj majetek,“ řekla po zveřejnění informace o insolvenčním řízení Lhotáková Právu.

VV: Strana peníze má a je schopná je zaplatit

Podle výkonného místopředsedy VV Jaroslava Škárky má strana požadovaných 12 miliónů k dispozici a je schopna je do několika dní zaplatit.

„Nemáme žádné finanční problémy. Řešili jsme však některé administrativní nesrovnalosti, neshodovala se například čísla faktur. Před zaplacením jsme chtěli věc s Médeou vyjasnit, aby v tom byl pořádek. Proto nás trochu překvapuje krok ze strany společnosti Médea,“ řekl Právu.

Soukup prostřednictvím své firmy pomáhal loni VV při květnových volbách do Sněmovny, Médea straně poskytovala své plochy za zvýhodněné ceny.

Věci veřejné od spolupráce se Soukupem odrazoval předseda Strany zelených Ondřej Liška, s jehož partají rovněž Soukup spolupracoval. Podle Lišky si ale Soukup poté nárokoval podíl na spravování úřadů, které pak SZ měly v kompetenci, a přístup k řízení veřejných zakázek.

Soukup pracoval na ministerstvu školství coby náměstek ministryně až do roztržky šéfky resortu Dany Kuchtové (SZ) s vedením strany. Posléze Soukup podporoval zelenou rebelku Olgu Zubovou, v její pozdější straně Demokratická strana zelených figuroval jako místopředseda.

Reklama

Výběr článků

Načítám