Hlavní obsah

Lékaři Sobotka s Besserem dali první pomoc fotografovi, na něhož spadl náhrobek

– Praha
Novinky, koa, alt

Ministr kultury Jiří Besser (TOP 09) a místopředseda Senátu Přemysl Sobotka (ODS) se v úterý na chvíli vrátili ke svým původním profesím. Poskytli pomoc fotografovi, na kterého na Novém židovském hřbitově ve Strašnicích spadl náhrobek. Sutiny mu zavalily nohu během rozloučení se zesnulým spisovatelem Arnoštem Lustigem.

Článek

U hrobu Lustiga, který byl pohřben už v pondělí v blízkém kruhu rodiny, se v úterý sešlo velké množství lidí a vznikla kolem něj tlačenice. Lidé stáli všude kolem a  náhrobek, který s hrobem Lustiga sousedí, nápor nevydržel.

Novinář stál na hrobě a fotil, když někdo, či on sám, do vysokého kamenného náhrobku strčil. Ten se uvolnil ze soklu a kus kamene spadl muži na nohu.

Lidé mnohakilogramový kus kamene odstranili a oba politici-lékaři mu dali první pomoc. Sobotka prohlížel zraněnou nohu, Besser mu pomáhal zkoušet, zda se na ni může postavit a případně chodit.

Toho ale muž schopný nebyl. Převoz do nemocnice ovšem odmítl, na pohotovost ho posléze odvezli další účastníci rozloučení.

Besser je vystudovaný zubař, Sobotka dříve pracoval jako rentgenolog v liberecké nemocnici.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám