Hlavní obsah

Dvě třetiny Pražanů by uvítaly nové komunální volby, ukázal průzkum

Novinky, Miloslav Fišer

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

I po třech měsících se fungování pražské magistrátní koalice občanských a sociálních demokratů potýká s nedůvěrou většiny obyvatel Prahy. Téměř u poloviny Pražanů si nedokázal důvěru během svého působení získat ani primátor hlavního města Bohuslav Svoboda (ODS). Vyplývá to z průzkumu agentury Sanep.

Foto: Milan Malíček, Právo

Primátor Bohuslav Svoboda

Článek

Téměř dvě třetiny Pražanů (60,8 %) by uvítaly rozhodnutí Ústavního soudu, které by mohlo vést k opakování komunálních voleb v hlavním městě. Za nedůvěryhodnou označuje koalici ODS a ČSSD na pražském magistrátu 64,9 % lidí.

To, že současná magistrátní koalice nevydrží na pražské radnici celé funkční období, si myslí 43,2 % obyvatel Prahy. Ještě loni v prosinci přitom byla téměř polovina dotázaných (49,6 %) přesvědčena, že zastupitelé ODS a ČSSD budou rozhodovat celé čtyři roky.

Důvěru má stávající primátor Bohuslav Svoboda u 35,2 % Pražanů, nedůvěřuje mu 55,4 procent respondentů. Ještě v prosinci loňského roku to přitom bylo 69,4 %.

Průzkum agentury Sanep probíhal mezi 21. a 24. únorem na reprezentativní skupině 1210 Pražanů ve věku od 18 do 69 let.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám