Hlavní obsah

Letadlo s náčelníkem generálního štábu přistálo nouzově na Ruzyni

Novinky, rei

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Na pražském ruzyňském letišti byl ve středu navečer nucen nouzově přistát armádní letoun s náčelníkem generálního štábu armády generálem Vlastimilem Pickem a delegací Asociace obranného průmyslu. Novinkám to potvrdila mluvčí generálního štábu Jana Růžičková. Letadlo bezpečně přistálo a nikomu se nic nestalo.

Foto: archiv, Právo

Challenger CL-601. Ilustrační foto

Článek

„Během přistávacího manévru byla zaznamenána technická závada, nevysunuly se přistávací klapky. V souladu se standardními postupy zvolila posádka letounu z bezpečnostních důvodů letiště s delší přistávací drahou. Přistání následně proběhlo bez závad,“ uvedla Růžičková.

Na palubě se nacházela delegace ministerstva obrany vedená náčelníkem generálního štábu. Generál Picek se společně se zástupci Asociace obranného průmyslu vracel ze zbrojního veletrhu IDEX v Abú Zabí.

Podle informací Novinek přistál Challenger CL-601, jenž měl podle zvyklostí dosednout na letišti v Kbelích, na dráze ruzyňského letiště šest minut po hlášené závadě krátce před 18:30. Vyhlášený poplach pro pohotovostní jednotku byl tedy záhy odvolán.

Stroj zůstal na Ruzyni. „Technici letoun prohlédnou ráno,“ upřesnila Růžičková.

Reklama

Výběr článků

Načítám