Hlavní obsah

Praha pokutu za Karlův most platit nebude, věc je promlčena

Novinky, jas

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Praha nebude muset platit pokutu 950 000 korun za chyby při opravě Karlova mostu. Ministerstvo kultury v pondělí informovalo, že celá záležitost je promlčena.

Foto: Profimedia.cz

Karlův most

Článek

„Z pohledu ministra, dlouholetého starosty i z pohledu běžného občana je samozřejmě těžko přijatelné, že se něco takového táhne bez výsledku rok až do promlčení. Celé to přehazování z Prahy do Plzně a zpátky považuji za nefunkční. Jeden článek v řetězci udělá dvakrát chybu a jste prakticky bezbranní," okomentoval situaci ministr kultury Jiří Besser (TOP 09).

"Možná by stálo za to zamyslet se celkově nad pravidly správního řízení, protože tady je evidentně něco špatně,“ doplnil.

Celá kauza se táhla od prosince 2009. Během řešení případu došlo k vydání několika rozhodnutí a následným podání odvolání. To poslední bylo podáno 28. prosince loňského roku, přičemž k ministerstvu kultury se dostalo až 7. ledna.

"Na seznámení s rozhodnutím prvoinstančního orgánu (50 stran textu) a odvoláním (28 stran textu) a vypracování rozhodnutí zbývalo pouhých 14 dní," uvedlo ministerstvo.

"Odvolací orgán nemohl postupovat jinak než dle § 90 odst. 1 a) správního řádu a napadené rozhodnutí zrušit a řízení zastavit," konstatovalo ministerstvo.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám