Hlavní obsah

O víkendu se obloha protrhá a vrátí se mrazy

Novinky, jim

Velká oblačnost se potáhne českou oblohou ještě po celý pátek. Přes víkend by se měla postupně protrhávat, zároveň s tím se ovšem vzduch ochladí a příští týden se teploty mohou místy propadnout až k minus 10 stupňům. Novinkám to sdělila Dagmar Honsová z Meteopressu.

Foto: Profimedia.cz

Článek

V pátek se budou vyskytovat sněhové přeháňky, které mohou místy přecházet ve smíšené, mohou namrzat a opět zkomplikovat dopravu nebo pohyb na chodnících. Přes den bude hrozit tvorba ledovky, v noci i náledí. Průměrné denní teploty se budou pohybovat od nuly ke čtyřem stupňům Celsia, po ránu od jednoho stupně k minus třem.

O víkendu bude převažovat oblačno až polojasno, ojediněle může slabě sněžit. Oproti předchozím dnům se ještě mírně ochladí. V sobotu se budou teploty po ránu pohybovat od minus čtyř stupňů k nule, přes den od minus jednoho do plus tří stupňů Celsia.

V neděli v noci se teploty propadnou ještě hlouběji pod bod mrazu, a to k intervalu minus tří až minus sedmi stupňům Celsia, přes den se opět vrátí k minus jednomu až plus třem stupňům. Nebezpečí ledovky a náledí však už odpadne.

V podobném trendu se bude odvíjet počasí i v následujících dnech, oblačnosti bude ubývat a teploty klesat níže a níže. Přes den se sice udrží v průměru od minus čtyř stupňů do nuly, ráno ale bude možno naměřit i deset stupňů pod nulou.

„Jaro se zatím ještě neohlásí, ale dobrá zpráva je, že ledovka ani náledí hrozit nebudou a že ty ruské minus 60stupňové mrazy se nás netýkají,“ uzavřela předpověď Honsová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám