Hlavní obsah

Smrt tří lidí na severu Moravy měla společného jmenovatele: chřipku

Právo, plk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Další tři případy úmrtí v souvislosti s chřipkou zaznamenali hygienici na severu Moravy a ve Slezsku. Podle Ireny Martinkové z Krajské hygienické stanice (KHS) v Ostravě se jednalo o dvě ženy a muže z Ostravy a Frýdecko-Místecka ve věku 41 až 49 let.

Foto: Mohammed Salem , Reuters

Ilustrační foto

Článek

Od začátku roku zemřelo v Moravskoslezském kraji kvůli komplikacím způsobených pandemickou chřipkou už šest lidí, z toho byli čtyři muži.

Poslední tři úmrtí měla na svědomí chřipka A (H1N1), která nyní běžně koluje v populaci. „Osoby ale trpěly jiným základním onemocněním. Ke komplikacím chřipky patří virový zánět plic, který právě u osob s jiným základním onemocněním mívá těžký průběh,“ vysvětlila Martinková.

Potvrdila, že dalších 27 pacientů s chřipkou muselo být hospitalizováno v nemocnici. Podle posledních údajů KHS v Ostravě trpělo akutními respiračními infekcemi v Moravskoslezském kraji v minulém týdnu 2175 lidí na 100 000 obyvatel. Vlna chřipek si už vyžádala i zákaz návštěv v několika nemocnicích.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám