Hlavní obsah

Moravské nemocnice mají zájem o slovenské lékaře

Právo, Ivan Vilček, Bratislava

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tuzemské nemocnice působící poblíž slovenských hranic mají zájem o slovenské lékaře v případě hromadného odchodu českých lékařů. „Plynoucí čas stupňuje nervozitu nejen v českých, ale také ve slovenských nemocnicích,“ konstatuje pondělní vydání slovenského deníku Sme.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

„Situace je poměrně nejistá,“ potvrdil deníku Antonín Tesařík, ředitel nemocnice Tomáše Garrigua Masaryka v Hodoníně, která se nachází jen několik kilometrů od slovenských hranic. Ve zdejší nemocnici podalo výpověď 38 procent lékařů.

„Procento nehraje důležitou roli. Jde spíš o strukturu výpovědí,“ říká ředitel. Upozorňuje, že výpovědi podali především chirurgové a lékaři z ARO, takže po prvním březnu může být ohrožen provoz těchto oddělení.

„Zájem o práci v naší nemocnici projevili dva slovenští lékaři,“ říká ředitel, který by přivítal i další lékaře ze Slovenska, kteří by s nemocnicí spolupracovali externě - na služby. S akutními stavy je připravena pomoci nemocnice ve slovenské Skalici. Potvrdil to její ředitel Ivan Medlen. Operovat pacienty z moravských nemocnic však neplánují.

Podobně je to v Malackách, Čadci a Trenčíně. Podle Medlena zatím slovenští lékaři do Česka neodcházejí, ale ředitel připouští, že se to časem může změnit.

České nemocnice uveřejňují na Slovensku inzeráty na nábor lékařů nebo využívají služby personálních agentur.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám