Hlavní obsah

"Zchudlí" poslanci vzývají Kuberu, Kalouska by nejradši odstřelili

Právo, ada, nig

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

„Kubera by nás mohl zachránit,“ žertují poněkud křečovitě už celý týden poslanci. Právě minulý čtvrtek splakala většina z nich nad výdělkem. To ve chvíli, kdy si ve sněmovní účtárně vyzvedli své výplatní pásky. A nestačili se divit.

Foto: Lukáš Táborský, Právo

Senátor Jaroslav Kubera.

Článek

Jak už Právo informovalo minulý pátek, kvůli pětiprocentnímu snížení jak platů, tak paušálních náhrad na dopravu, stravu a reprezentaci, které se navíc nově daní, našli na páskách a posléze na svých účtech zhruba o dvacet tisíc korun méně.

Teď se obracejí na prostořekého senátora a teplického primátora Jaroslava Kuberu (ODS) a nejradši by odstřelili šéfa státní kasy Miroslava Kalouska (TOP 09).

Kuberu vzývají proto, že se nikdy nebál veřejně kritizovat opakované zmrazování platů politiků, a tak v koutku duše čekají, zda náhodou nepřijde s novelou platového zákona. Kalouska by pak odstřelili proto, že prý na ně zdaněním náhrad ušil pěknou boudu.

Nutno dodat, že jak Kubera, tak Kalousek se teď královsky baví, byť i oni přišli o peníze. „Zatím neměl nikdo odvahu říct mi to do očí,“ svěřil s neskrývaným úsměvem své zážitky Právu Kalousek. Prý se našel jen jediný poslanec.

„Nebyl ale z mé strany,“ poznamenal vítězoslavně ministr financí. Že mu poslanci nemohou přijít na jméno, prý dobře ví. Se zadostiučiněním se baví i Kubera. „Nebudu dělat advokáta chudým,“ řekl Právu na adresu rozčílených kolegů zákonodárců. „Jen ať si to teď vyžerou,“ dodal poťouchle senátor.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám