Hlavní obsah

Na náledí havarovala sanitka, která jela ke smrtelné nehodě

Právo, Novinky, jas, pch
Aktualizováno

Na silnicích nižších tříd na Vysočině či na Šumpersku se v pátek ráno vytvořilo náledí. Viditelnost navíc snižovaly mlhy a déšť. Silničáři proto nabádají řidiče i pro nejbližší dny ke zvýšené opatrnosti. Jeden člověk při havárií kvůli náledí zemřel, do příkopu sjela i sanitka, která k nehodě jela.

Foto: Profimedia.cz

Článek

Déšť v kombinaci s teplotou pod bodem mrazu komplikoval v pátek ráno dopravní situaci na Vysočině. Během tří hodin od půl páté dostali policisté hlášení o 18 nehodách, z nichž jedna skončila tragédií a vyřadila z provozu i vůz sanitní služby. Informovala o tom policejní mluvčí Jana Kroutilová.

Černý pátek odstartoval o půl páté na silnici mezi Polnou a Dobroutovem 28letý řidič vozu Škoda Felicie, který v levotočivé zatáčce přejel do protisměru, auto sklouzlo do příkopu, převrátilo se na bok a narazilo do stromu. Muž svým zraněním na místě podlehl.

Havárie sanitky na náledí

To však ještě netušila posádka vozu záchranky, která k nehodě jela. Nedojela ale ani do Polné, protože vůz havaroval podle navlas stejného scénáře - levotočivá zatáčka, výjezd vpravo, příkop a strom.

„Řidič byl se zraněním transportován na chirurgickou ambulanci jihlavské nemocnice, sestřičku jsme odvezli se středně těžkým zraněním na urgentní příjem fakultní nemocnice Brno - Bohunice,“ řekl Právu primář vysočinské záchranky Miroslav Havlík.

Při dalších nehodách v této době se podle něj zranilo ještě dalších pět lidí, vesměs naštěstí lehce. „Největší kumulace nehod byla na Polensku a Třešťsku, ke zranění jsme vyjížděli i na Třebíčsko,“ doplnil lékař.

Hned čtyři zraněné si vyžádala nehoda u Hodic, kde havarovaný vůz před sedmou hodinou skončil na střeše.

Náledí hrozí i na Jičínsku

Náledí hrozí i na silnicích nižších tříd na Jičínsku a v oblasti Jizerských hor.

Na většině území se vyskytují přeháňky či dešťové srážky. Odpolední teploty by se měla pohybovat v intervalu šesti až deseti stupňů Celsia. Před tvorbou náledí varoval i Český hydrometeorologický ústav. Jeho výstraha se týká sobotního rána. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Související články

V sobotu přes noc namrznou chodníky a silnice

Po sychravém pátku v noci na sobotu klesnou teploty pod nulu a po celém území ČR se bude tvořit náledí. Výstraha Českého hydrometeorologického ústavu směřovaná...

Výběr článků

Načítám