Hlavní obsah

Oulický pokutu za černé stavby nedostane, nedokázali mu jejich užívání

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Podnikatel a vlivný člen severočeské ODS Patrik Oulický nedostane od stavebního úřadu v Trmicích pokutu až milión korun za užívání načerno postavených staveb v Moravanech na Ústecku. Šéf stavebního odboru Martin Sommer ve čtvrtek oznámil, že úředníkům se nepodařilo najít dostatek důkazů, že by Oulický stavby skutečně užíval. Část staveb by měl nicméně podnikatel zbourat.

Foto: Rudolf Prchal, Právo

Dům a celý rekreační areál podnikatele Oulického je obehnán masivní zdí.

Článek

Úřady se případem černých staveb zabývají již dva roky. Ústecký stavební úřad nakonec koncem loňského roku Oulickému nařídil, aby část z načerno vybudovaných staveb zboural, týká se to například zastřešeného vjezdu.

Do konce března by tak mělo zmizet zastřešení příjezdové cesty. Podnikatel se proti rozhodnutí odvolávat nebude. Řízení o dalších stavbách pokračuje. Zda bude muset zbourat i bazén nebo zdi, bude jasné, až se vyjasní problémy v územním plánu.

Trmický úřad kontroloval užívání staveb, například bazénu, a neprokázal, že by byly užívány. Právě za to Oulickému hrozila pokuta až milión korun.

Foto: Michaela Říhová, Právo

Šedá eminence severočeské ODS Patrik Oulický

Podle mluvčí ústeckého magistrátu Ivany Solničkové poměry na pozemcích, kde Oulický stavby postavil, nejsou jednoznačné.

Ochranářům vadí opěrné zdi a plot

Oulický je označovaný za takzvaného kmotra ODS. V Moravanech si v chráněné krajinné oblasti České středohoří postavil bez povolení například masivní opěrné zdi, bazén nebo zastřešení příjezdové cesty.

Ředitelka správy CHKO České středohoří Markéta Peřinová již dříve řekla, že pro ně jsou nejzásadnějším problémem právě mohutné gabionové opěrné zdi a rozsáhlé oplocení, které Oulický kolem svých pozemků vybudoval. Drátokamenné zdi podle ní do obce nepatří, jejich technologie se tam prý nepoužívá.

Podle Sommera trmický stavební úřad nyní jen na pokyn krajského úřadu zkontroloval užívání staveb. Do případu více zasahovat nemůže. Zkontrolovat, zda Oulický zastřešení opravdu v termínu zbourá, prý budou muset ústečtí úředníci.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám